منو
ثبت فروشگاه

عنوان مقاله :فیوز مینیاتوری چیست؟ کاربردهای این نوع فیوز در کجاست؟

فیوز مینیاتوری چیست؟ کاربردهای این نوع فیوز در کجاست؟
external-send-email-flatart-icons-outline-flatarticons
تاریخ انتشار مقاله: 1 سال پیش

 

 

فیوز مینیاتوری چیست؟ کاربردهای این نوع فیوز در کجاست؟

یکی از مهمترین قطعات مورد استفاده در مدارهای حساس به نوسانات برق فیوزها هستند این قطعات الکترونیکی برای جلوگیری از صدمات مربوط به ولتاژ غیرطبیعی به مدارات و وسایل الکتریکی استفاده می شوند، فیوزهای مینیاتوری از دسته فیوزهای فوق حساس به جریان های اضافی هستند که در صورت اعمال جریان اضافی به مدار فورا جریان مربوطه را قطع می کنند.

فیوز مینیاتوری چیست؟

همانطور که گفته شد برای جلوگیری از صدمات مربوط به تشدید جریان از فیوز استفاده می شود و زمانی که فیوزی در مدار به تشدید جریان عکس العملی بسیار سریع نشان می دهد می توان گفت آن فیوز، یک فیوز مینیاتوری است. فیوز های مینیاتوری همان طور که از اسمشان پیداست طوری طراحی شده اند که حساسیت زیادی در مقابل تشدید جریان داشته باشند، از این رو این فیوزها نمی توانند جریان های اضافی وارده را تحمل کرده و فورا اقدام به قطع جریان می نمایند.

دسته بندی فیوزهای مینیاتوری بر اساس جریان اعمال شده بر مدار:

جریان لحظه ای:

مهم ترین عامل تشخیص این نوع از فیوزهای مینیاتوری عددهای بزرگی مانند ۲۰۰۰ یا ۴۰۰۰ می باشند که در یک کادر مستطیلی قرار گرفته اند در این دسته بندی به جریان عبوری و قابل تحمل برای فیوز در کسری از ثانیه جریان لحظه ای گفته می شود.

جریان نامی:

در این دسته بندی میزان جریان قابل تحمل برای فیوز بر روی این قطعه ذکر شده است که به آن جریان نامی گفته می شود و در صورتی که جریانی بیش از اندازه تعیین شده به فیوز اعمال شود این قطعه جریان مدار را قطع می نماید.

مشخصات فیوز مینیاتوری:

برای اطلاع از مشخصات یک فیوز مینیاتوری می توان به اطلاعات ذکر شده بر روی فیوز مراجعه کرد به عنوان مثال در کلمه B5 B مشخص کننده تیپ فیوز و عدد ۵ جریان مجاز برای فیوز می باشد.

تیپ های فیوز مینیاتوری

تیپ های معمول فیوز عبارتند از : تیپ B تیپ C تیپ D تیپ K تیپ Z

فیوز تیپ B : مخصوص روشنایی هستند و به فیوز های تند کار نیز معروفند.

فیوز تیپ C : برای راه اندازی موتورهایی با توان و جریان کم استفاده می شوند. موتور کولرهای گازی یا پمپ آب خانگی از این دسته هستند.

فیوز تیپ D : در موتورهایی که برای کارکردن نیازمند مقادیر بالای جریان هستند استفاده می شوند. این فیوز ها تحمل جریان لحظه ۱۰ تا ۱۴ برابر جریان نامی خود را دارند و به اصطلاح کند کار هستند.

فیوز تیپ K : این نوع فیوز مینیاتوری در مدار قدرت مورد استفاده قرار می گیرد حساسیت در اضافه بار در این نوع فیوز مینیاتوری بیشتر است یعنی اگر موتور بار اضافه را تحمل کند این فیوز سریع موتور را خاموش کند برای موتور هایی که زیر بار هستند توصیه می شود.

فیوز تیپ Z : فیوز های تند کار حساس می باشند در این فیوز ها هنگامی که جریان عبوری از جریان نامی بیشتر شود خیلی سریع فرمان قطع را صادر میکند. حساسیت این نوع فیوز ها هم در موقع اضافه بار و هم هنگام بروز اتصال کوتاه از تمامی فیوز ها بیشتر است
و در صورت بروز خطا مدار را سریع قطع میکند کاربرد این نوع فیوز مینیاتوری در مدارات با حساسیت بالا از جمله مدارات الکترونیکی می باشد.

سایت اینستابرق انواع فیوزهای مینیاتوری در اشکال مختلف و فروشندگان متفاوت را جهت استفاده در اختیار کاربران گذاشته است

 

فروشگاههای برتر
...
نورتکنیک

تهیه و توزیع ملزومات...

...
اکسیر آفتاب

فروش لوازم برق روشنا...

...
کالای برق هوشمند

محصولات سیم و کابل ا...

...
شهرام بشیری

ریسه نواری ۱۲ولت ترا...

جایگاه محصولات ویژه

مجله اینستابرق