سیم برق
برای انتقال جریان برق از مکانی به مکان دیگر در مدارات الکتریکی از فلزهای رسانایی که با روکش عایق یا پلاستیکی پوشیده شدهاند استفاده میشود که سیم برق نامیده میشود. مس، نقره و آلومینیوم از جمله موادی هستند که به عنوان فلز رسانا در سیمهای برق مورد استفاده قرار میگیرند. البته با توجه به فراوانی و قیمت این فلزها، معمولا از فلز مس یا آلومینیوم برای قسمت رسانای سیمها استفاده میشود. با توجه به گوناگونی و تنوع برندهای موجود در بازار باید به جنس و تعداد هادی، سطح مقطع هادی و جنس غلاف توجه کنید و از استاندارد بودن سیم و کیفیت بالای آن نیز مطمئن شوید.
انواع سیم برق
انواع سیم به دسته های زیر تقسیم می شود:
سطح مقطع سیم برق برحسب میلی متر و در سایزهای 0.25، 0.5، 0.75، 1.5، 2، 2.5، 4، 6، 10، 16، 25، 50، 75، 90، 120 و ... محاسبه می شود
تولیدکنندگان سیم برق
از معتبر ترین و برترین شرکت های تولیدکننده سیم و کابل برق می توان به سیم برق لوشان، سیمیا، البرز الکتریک نور، البرز، کمان، افشارنژاد خراسان، سهند، پارس صنعت، همدان، تک، زاگرس، سیمکو، زیتون، دماوند و ... اشاره کرد. اینستابرق با گرد هم آوری معتبر ترین فروشندگان این صنعت به همراه تبیین مشخصات فنی سیم های مختلف، این امکان را به خریداران می دهد تا با مقایسه آنها، انتخاب بهتری داشته باشند.
خرید و قیمت سیم برق
سیم برق استاندارد معمولاً با اضافه شدن سطح مقطع، قیمتش نیز افزوده می شود. در سایزهای پایین، هر کلاف سیم برق، 100 متر و برای سیم تلفنی 250 متر و در سایزهای بالا، بر روی قرقره های 1000 متری ارائه می شود. با توجه به قیمت جهانی فلزات و نوسانات آنها در بازار بورس و سرمایه، قیمت سیم برق بروز میباشد. متقاضیان خرید انواع سیم می توانند نوع و برند دلخواه خود را به طور مستقیم از سایت یا فروشندگان مربوطه خریداری نمایند.